A jövő munkaállomása, amely egyszerre energiatakarékos és kényelmes

A jövő munkaállomása, amely egyszerre energiatakarékos és kényelmes

Az energiaellátás korunk egyik legfontosabb kérdése és kihívása, melyre irodai szinten is egyre nagyobb figyelem összpontosul. Bérlői és üzemeltetői vonalon is átalakításokra, fejlesztési döntésekre van szükség, úgy, hogy közben a pandémia után az irodába visszatérő dolgozók komfort iránti igényei, illetve irodai elvárásainak is meg kell felelni. Ezekre a szempontokra reflektálva alkotta meg a HuGBC WELL munkacsoportja a WELL Comfort munkaállomást.

A szakértői csoport célja egy olyan egészséges asztalkoncepció megalkotása volt, amelynek fókuszában az ember áll, és amely úgy növeli a dolgozó dolgozók komfortját, hogy közben az iroda kevesebb energiát használ a megfelelő szellőzés és hőmérséklet biztosításához.

A koncepció központi eleme az Ahrend Balance kollekció Comfort munkaállomása, mely tökéletesen illeszkedik bármilyen irodai környezetbe. Az asztal magassága elektronikusan állítható, így ülő-álló tevékenységre egyaránt alkalmas. Ezzel a kollégák egészséges munkavégzése is biztosított, hiszen a rendszeres mozgás és helyváltoztatás az egészségükre is jó hatással van.

A munkaállomás másik két nagyon fontos eleme, mely az energiahatékonyságot segíti, az asztallapba épített fűtőpanel az alkar és kézfej melegen tartására, valamint a beépített szellőző rendszer. Ez a két, személyre szabható elem új korszakot jelent, hiszen egyszerre energiahatékony és biztonságos. Az asztalba épített légtechnika megszűri a levegőt mielőtt közvetlenül a felhasználóhoz juttatja. Így hatékonyabban jut el az a dolgozóhoz, ráadásul ezzel kiküszöbölhetőek betegségek is. A friss levegő mennyisége és iránya szintén állítható, mely tovább növeli a komfort érzetet.

Habár az állandó ülés rossz hatással van a szervezetre, az álló munkavégzésnek is vannak hátrányai. A folyamatos testhelyzet váltásokkal lehet ezeket a legjobban kiküszöbölni, melyre számos megoldás létezik, mint például álláskönnyítő szőnyeg, vagy üleptámasz, vagy a leggyakoribb az ergonómiai labda használata.

Egy munkaállomás komfortját illetően elengedhetetlen, hogy a megfelelő világításról ne essen szó. Az Ahrend megoldása erre egy olyan biodinamikus világítás, amely követi a cirkadián ritmust, ennek megfelelően teljesen személyre szabható, applikációval irányítható. A napszakhoz igazodó világítás segíti a megfelelő hormonháztartás megtartását, és a pihentető éjszakai alvást.

A komfort érzet tovább növelhető levegőtisztító berendezésekkel, zöld környezettel, akusztikai panelekkel, töltési lehetőséggel, vagy állítható monitorokkal is.

A megváltozott irodahasználati szokások következtében a jövő munkahelyei az egyedi igényeknek és élethelyzeteknek kell, hogy megfeleljenek, melynek az egyik nagyon fontos sarokköve a munkaállomások személyre szabhatósága. Ehhez nyújt tökéletes megoldást, ezt a koncepció.

Post a comment

Comment

Írjon be legalább 1 karaktert a kereséshez

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Új irodateret alakítanál ki? Szeretnél hatékonyabb és inspirálóbb munkakörnyezetet? Mi segítünk!

Kapcsolat

office@ahrend.hu Neumann János u. 1.
1117, Budapest
Hungary

Hírlevél

    Kövess minket