Erste Bank – Nagy Torony Átalakítás Projekt

Erste Bank – Nagy Torony Átalakítás Projekt

Az Erste Bank Hungary Zrt. 2006-ban költözött be az akkor kifejezetten modernnek számító Európa Toronyba, ahol 10 éve nem volt teljes épületet érintő felújítás. Tereink nem voltak egységesek: eltérő falszín, kialakítási koncepció, személytelen design jellemezte az irodákat.

A projekt célja elsősorban az volt, hogy az új Erste kultúra a mindennapi munkában is érezhető legyen. Vonzó, modern és egyben funkcionális irodakoncepciót terveztettünk meg, ami elősegíti az agilis munkafolyamatokat és a gyorsabb döntéshozást. Emellett szerettük volna növelni a dolgozói elégedettséget. A pezsgőbb együttműködés, a letisztult, esztétikus terek jobb közérzetet adnak, így az nagyban hozzájárul munkatársaink elégedettségéhez.

Nappali jellegű tereket alakítottunk ki, hogy az otthon kényelmét és szabadságát adhassuk a kollégáinknak, ami egyben igazodik a modern irodatrendekhez is. Korábban a Dunai panoráma volt a Torony legfőbb vonzereje, mára már versenyképes lehet az Y-és Z-generációs munkavállalók számára is az új iroda koncepció, ami tükrözi az Erste kultúráját, dinamizmusát és modernségét.

2018. októberében indultunk és a folyamat lényegi része határidőre – 2019. június közepéig lezajlott. A felmérési-, tervezési- és döntési szakasz párhuzamosan 9 hónap alatt pörgött le, ami egyáltalán nem gyakori. Egy nagy átalakítás változással jár – el akartuk kerülni a negatív érzéseket. Demokratikus és tanulságos párbeszéd alakult ki először a vezetőkkel, majd a munkatársakkal.

Esettanulmányokat készítettünk, bécsi kollégáinktól bekértük a 2017-ben Év irodája díjat nyert Erste Campus esettanulmányát és Magyarországon működő trendkövető cégeket is felkerestünk (Nokia, Deloitte, Balasys, stb.), hogy ötletet merítsünk saját irodakoncepciónk kialakításához.

A sok hozzászólás és ötlet a tervezőket is inspirálta, így az elképzelések jelentős részét is beépítettük a tervekbe. Kollégáink adták az ötletet az Arénára, ahol nagy meetingek és megbeszélések is lefolytathatók, továbbá a Gyorspontokra, ahol minden adott a rapid munkavégzéshez.


Segítségünkre volt a jelentős tapasztalattal rendelkező és 2018-ban Év Tervezője díjat nyert MádiLáncos Stúdió, továbbá a Horsens Partners Kft.

A közlekedés gyorsaságát további két panorámalift biztosítja. A díjnyertes új liftek nem csak a mindennapi kényelemhez járultak hozzá, de exkluzív hangulatot adtak az irodaháznak.

Figyelembe vettük a környezetbarát szempontokat is – az energiatakarékos világítást, a digitális adattárolást, a szelektív szigeteket, az újrahasznosítást. A költözés során gyűjtöttük a használt irodaszereket, bútorokat és kis berendezéseket, melyeket jótékony célra ajánlottunk fel.

Post a comment

Comment

Írjon be legalább 1 karaktert a kereséshez

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Új irodateret alakítanál ki? Szeretnél hatékonyabb és inspirálóbb munkakörnyezetet? Mi segítünk!

Kapcsolat

office@ahrend.hu Neumann János u. 1.
1117, Budapest
Hungary

Hírlevél

    Kövess minket