Exxonmobil Iroda – Pillar

Exxonmobil Iroda – Pillar

2019. októberében, egy közös sajtóközleményben jelentette be az ingatlanfejlesztő GTC és a bérlő ExxonMobil, hogy a Pillar Irodaházban közel 27.000 m2 irodaterületre vonatkozóan bérleti szerződést kötöttek. Ez a tranzakció a 2019-es év legnagyobb irodabérleti tranzakciója volt. A bejelentés közvetlenül az ExxonMobil 15. éves születésnapjának megünneplését követően történt.

A Pillar Irodaház irodaterületeit kizárólag az ExxonMobil bérli, egyedül a földszinti retail területek tekintetében vannak további bérlők az épületben. Ez a székház jellegű szemlélet, illetve az innovációra való nyitottság, a hatékony irodaterületek kialakítását célzó irodakialakítási stratégia képezték az alapját a tervezésnek. Az ExxonMobil a nemzetközi, angol székhelyű Aecom-ot bízta meg a belsőépítészeti és irodakialakítási koncepció elkészítésével, a tervek magyarországi honosítását a DVM Group végezte.

A kivitelezési munkák már 2020 év elején nagy erőkkel zajlottak, a beruházó, GTC az ún. shell&core, illetve később a fit-out munkákra is a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. kötött generálkivitelezési szerződést. A fit-out munkák szervezését, menedzselését, és fit-out munkák építőmesteri feladatait a FITOUT Zrt. végezte, mely munkák 2021. februárjában indultak el. Külön kihívást jelentett minden projekt résztvevő számára, hogy a projekt megvalósítása során a projekt menedzsment szolgáltatást végző CBRE-val, illetve a belsőépítész AECOM-mal kizárólag Teams egyeztetés keretén belül zajlottak a kooperációk, angolul. A mintairoda bejárásánál (mikor még térerő sem volt megfelelő az épületben) a Teams-es egyeztetés nehézsége sok vicces pillanatot is okozott.

Az elmúlt 18 évben az ExxonMobil szolgáltatóközpontja hatalmas fejlődésen ment keresztül, és mára a legnagyobb európai irodává nőtte ki magát. Ez a speciális környezet nem csak iroda növekedését szolgálja, hanem elősegíti az egyre nagyobb arányú, magas hozzáadott értékű pozíciók hatékony elvégzését, illetve a komplexszebb feladatok ellátását. Ezek a munkakörök közvetlenül támogatják a cég globális tevékenységét, kereskedelmi, pénzügyi és IT területen. A cég globális szemlélete az épület szintjein belül is visszaköszön. Az emeletek a kontinenseket, a szinteken belüli egységek az országokat szimbolizálják, a konferencia termek pedig városok után kapták a nevüket

Post a comment

Comment

Írjon be legalább 1 karaktert a kereséshez

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Új irodateret alakítanál ki? Szeretnél hatékonyabb és inspirálóbb munkakörnyezetet? Mi segítünk!

Kapcsolat

office@ahrend.hu Neumann János u. 1.
1117, Budapest
Hungary

Hírlevél

    Kövess minket